Owoc acai pochodzi z lasów Amazonii. Znana i stosowana przez lokalnych mieszkańców od przeszło wieku, obecnie poznawana przez badaczy z dziesiątek krajów. Z pewnością popyt na owoce wraz z potwierdzaniem kolejnych ich właściwości bez przerwy wzrasta. Badania dowodzą, że ta niewielka jagoda, wyglądem przypominającą borówkę o delikatnym, jagodowo-czekoladowym smaku, z dużą pestką posiada szereg właściwości, które tak chętnie wykorzystujemy. Przede wszystkim dzięki obfitości witamin B, E, C, składników mineralnych (wapń, żelazo, fosfor, potas) i związków fenolowych. Owoce acai mają więcej, niż zielona herbata czy ciemne winogrona przeciwutleniaczy. Wszystkie aktywne związki acai pozwalają wpływać na wygląd, urodę i rewelacyjną figurę, wspomagają naczynia krwionośne i funkcjonowanie serca, wspomagają ochronę komórek, biorą udział w redukcji wolnych rodników, pozwalają utrzymywać metabolizm energetyczny, poprawiają wzrok, odporność, układ nerwowy i funkcjonowanie mózgu, poprawiają procesy trawienia.



Dzięki zawartości antyoksydantów stosuje się je w przeciwdziałaniu ogromu chorób, także nowotworowych. Wartości odżywcze jagód pozwalają regulować wysokość cukru we krwi, cholesterolu, wpływają na stan kości i mięśni, wzmacniają układ odpornościowy. Dlatego również najmniejszym dzieciom warto podawać ten cud natury w celach ochrony przed zakażeniami wirusowymi czy bakteryjnymi. Zaleca się szukać takich suplementów, albo soku, które składają się z wyłącznie jagody acai, choć na rynku występują też preparaty łączące kilka składników, np. przyspieszających redukcję masy.
Sporo wiedzy możesz znaleść pod tym linkiem:: steroide muskelaufbau kaufen